Σκίπερ στο s/y 'ATLANTIS 43' - Who is Who

Πακέτα Διακοπών με Ιστιοπλοϊκό Σκάφος

   

Βαρδής Γεωργακάκης επαγγελματίας σκίπερ

Μανατζερ της 'Sun-Sailing' Yachting Ηolidays

Ο Βαρδής γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και ζει στην Αθήνα.  Σπουδές στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και εσωτερική διακόσμηση στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σχολές Δοξιάδη), καθώς και στο σχέδιο μόδας στην σχολή ‘Βελουδάκη’ στην Αθήνα. 

Ασχολήθηκε με το windsurfing και στη συνέχεια ολοκλήρωσε επαγγελματικά μαθήματα ιστιοπλοΐας στον ‘Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Λίγο μετά ο Βαρδής αρχίζει να εργάζεται σαν επαγγελματίας ιστιοπλόος σκίπερ, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Αργότερα παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα την ‘Ασφάλεια στη θάλασσα’ και πολύ πρόσφατα για τις 'Ναυτικές επικοινωνίες (VHF)'.  Έχει συχνά ταξιδέψει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και μια φορά στις ΗΠΑ. Ο Βαρδής είναι κυβερνήτης του σκάφους 'ATLANTIS 43'.

Ο σκίπερ Βαρδής   Βαρδής δίπλωμα ιστιοπλοίας ΠΟΙΑΘ   Βαρδής certificate 'Delphic'   Βαρδής δίπλωμα ταχυπλόου 

Μακροχρόνια εμπειρία στις Ελληνικές θάλασσες

Με πάνω από 30 χρόνια στις ελληνικές θάλασσες και με πολλά χρόνια συνεργασίας με τον ΠΟΙΑΘ και άλλους ιστιοπλοϊκούς ομίλους, ο Βαρδής συνεχίζει να διοργανώνει ιστιοπλοϊκές διακοπές και ταξίδια αναψυχής στην Ελλάδα.  Από το 1990 έχει δημιουργήσει την ‘Sun-Sailing’ και εξακολουθεί να διατηρεί τη διοίκησή της.

Με περίπου ± 2.500 μίλια ιστιοπλοΐα ετησίως στις ελληνικές θάλασσες, ο Βαρδής συνεχίζει να προσφέρει ξέγνοιαστες ιστιοπλοϊκές διακοπές και ταξίδια με σκάφος.

Ο Βαρδής με παιδιά στο σκάφος  Ο Βαρδής με τον Alain  Ο Βαρδής στο νησί Γαύδος   Ο Βαρδής με το Volvo του 

130 μίλια ατομική περιπέτεια με windsurf !!

Τον Αύγουστο του 1982 ο Βαρδής άγγιξε τα όριά του.  Ξεκινώντας από την Αθήνα (Βάρκιζα), ταξιδεύει μόνος του με ιστιοσανίδα (TEN GATE 39), τα νησιά του Σαρωνικού (Μέθανα, Πόρος, Ύδρα, Πόρτο-Ύδρα, Σπέτσες).  Από τις Σπέτσες κατευθύνεται στις νοτιοανατολικές ακτές της Πελοποννήσου (λιμάνι Κυπαρισσίας ± 20 μίλια μακριά) και συνεχίζει κατά μήκος των ανατολικών ακτών στο λιμάνι του Γέρακα για να τερματίσει τελικά στο λιμάνι της Μονεμβασιάς: ±130 μίλια σε 9 ημέρες χωρίς συνοδεία!  Μια πολύ χρήσιμη εμπειρία για τη μελλοντική του καριέρα ως κυβερνήτης στα ιστιοφόρα.

Ο Βαρδής με το windsurf  Ο Βαρδής στην Υδρα   Βαρδής δημοσιεύσεις στον τύπο  Ο Βαρδής πάνω στο windsurf 

Ο Βαρδής έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλα τα Ελληνικά νησιά, από την Κέρκυρα μέχρι και το νησί της Γαύδου (το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης) και από το Ουρανούπολη (Μακεδονία) κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας στο Αιγαίο, μέχρι και τα νησιά του Καστελόριζου (το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας) ±70 μίλια ανατολικά από την Ρόδο, και ακόμη περισσότερο κατά μήκος της τουρκικής νοτιοανατολικής ακτής μέχρι και την Αττάλεια.

Capt. Vardis with happy crew   Windsurfing map  Vardis Windsurf club  Capt. Vardis post card