Δωδεκάνησα Δορυφορικός Χάρτης

   
Grèce-S satellite Grèce-E satellite Grèce-N satellite
Η Ελλάδα απο δορυφόρο (κλικ):

Δορυφορικοί χάρτες Ελλάδος και όλων των Νήσων

Χάρτης Google της Δωδεκανήσου

Τα Δωδεκάνησα είναι ένα σύνολο 15 μεγαλύτερων και 150 μικρότερων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, πλησίον των ακτών της Μικράς Ασίας (Τουρκία), από τα οποία τα 26 κατοικούνται.  Η πιο ιστορικά σημαντική και γνωστή είναι η Ρόδος, η οποία ήταν το κυρίαρχο νησί της περιοχής από την Αρχαιότητα, και η Κω, Πάτμος, επίσης σημαντικά ιστορικά.

Τα σπουδαιότερα νησιά ειναι:

Ρόδος, Κω, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Λειψοί, Λέρος, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος, Πάτμος και Καστελόριζο.  Μικρότερα νησιά της αλυσίδας είναι: Αλική, Αρκοί, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Εγιάλη, Κινάρο, Λέβηθα, Μαραθονήσι, Ψέριμο, Στρογγυλή, Σύρνα και Τέλενδο.

Γνωρίσετε τα Ελληνικά νησιά με διαφορετικό τρόπο: Απολαύστε μια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό από Αθήνα και επισκεφθείτε με άνεση 4-5 νησιά (διανυκτερεύσεις) σε μια εβδομάδα.  Τα σκάφη μας  -  s/y Atlantis 43 - Οργανωμένα

Δορυφορικοί χάρτες Google:(full screen)

Το ελληνικό αρχιπέλαγος περιλαμβάνει: ±3.000 νησιά και βραχονησίδες, μόνο τα 227 κατοικούνται. Ακτογραμμή ±12.900 χιλιόμετρα επί συνόλου της χώρας ±19.900 χιλ.
Αυτός είναι "Γνήσιος χάρτης Google' (full screen).  Επιλέξτε 'Satellite' ή 'Map view.Εάν επιλέξετε 'view larger map'  εγκαταλείπετε την ιστοσελίδα μας.