Δορυφορικός Χάρτης Κρήτης

     

Η Ελλάδα απο δορυφόρο (κλικ):

Grèce-S satellite  Grèce-E satellite  Grèce-N satellite

Δορυφορικοί χάρτες Ελλάδος και όλων των Νήσων

Δορυφορικός Χάρτης Κρήτης και όλων των νήσων πέριξ

Η Κρήτη είναι το νησί του Μινωικού Πολιτισμού με την πρωτεύουσα του Κνωσό. Η ιστορία της Κρήτης χρονολογείται από την ±7η χιλιετία π.Χ., με τον αρχαίο Μινωικό πολιτισμό για περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες. Ο Μινωικός πολιτισμός ήταν ο πρώτος πολιτισμός στην Ευρώπη που έκτισε παλάτι. Το Μινωικό παλάτι είχε κεντρική θέρμανση (με φωτιά στο υπόγειο) και διπλούς εξωτερικούς θερμαινόμενους τοίχους!) Τα ψηλότερα βουνά είναι ο Ψηλορείτης και τα Λευκά Όροι (±2,400μ) με χιόνι έως περίπου τέλος Απριλίου.

Μετά την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από την έκρηξη της Θήρας, η Κρήτη ανέπτυξε μια οργάνωση πόλεων (±100) που επηρέασε την Αρχαία Ελλάδα και στη συνέχεια διαδοχικά έγινε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Βενετικής Δημοκρατίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και τέλος της Ελλάδας.

Οι κυριότερες πόλεις του νησιού:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΚΑΣΤΕΛΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΣΟΥΔΑ.

Μικρότερα νησιά γύρω απο την Κρήτη:

ΓΑΥΔΟΣ, ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑ, ΔΙΑΣ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΣΟΥΔΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΓΑΪΔΟΥΡΩΝΗΣΙ, ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ, ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ, ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ, ΣΠΙΝΟΛΟΓΑ.

Γνωρίσετε τα Ελληνικά νησιά με διαφορετικό τρόπο: Απολαύστε μια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό από Αθήνα και επισκεφθείτε με άνεση 4-5 νησιά (διανυκτερεύσεις) σε μια εβδομάδα.   Πως νοικιάζω  -  s/y Atlantis 43

Δορυφορικοί χάρτες Google (full screen):

Το ελληνικό αρχιπέλαγος περιλαμβάνει: ±3.000 νησιά και βραχονησίδες, μόνο τα 227 κατοικούνται. Ακτογραμμή ±12.900 χιλιόμετρα επί συνόλου της χώρας ±19.900 χιλ.
Αυτός είναι "Γνήσιος χάρτης Google' (full screen).  Επιλέξτε 'Satellite' ή 'Map view.Εάν επιλέξετε 'view larger map'  εγκαταλείπετε την ιστοσελίδα μας.