Δορυφορικός Χάρτης Κορινθιακού κόλπου

     

Η Ελλάδα απο δορυφόρο (κλικ):

Grèce-S satellite  Grèce-E satellite  Grèce-N satellite

Δορυφορικοί χάρτες Ελλάδος και όλων των Νήσων

Χάρτης Κορινθιακού Κόλπου και Ισθμού Κορίνθου

Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια βαθιά είσοδος του Ιονίου Πελάγους πρός Ανατολάς που χωρίζει την Πελοπόννησο από τη Δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.  Στους μεσαιωνικούς χρόνους, ο κόλπος ήταν γνωστός ως Gulf of Lepanto.  Οι Κόλπος της Κορίνθου έχει μήκος περίπου ±105 χλμ, και πλάτος ±30 χλμ, με βάθος ±3 χιλιομέτρων στο κέντρο του.

Ο ισθμός ΚΟΡΙΝΘΟΥ συνδέει τον κόλπο της Κορίνθου με τον Σαρωνικό κόλπο προς στο Αιγαίο. Η κατασκευή άρχισε το 1881 και το έργο ολοκληρώθηκε το 1893.  Έχει μήκος 6.350 km, μέγιστο ύψος 80 m, πλάτος στην επιφάνεια 25m και βάθος 8m.  Για την κατασκευή της Διώρυγας έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Γνωρίσετε τα Ελληνικά νησιά με διαφορετικό τρόπο: Απολαύστε μια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό από Αθήνα και επισκεφθείτε με άνεση 4-5 νησιά (διανυκτερεύσεις) σε μια εβδομάδα.   Πως νοικιάζω  -  s/y Atlantis 43

Δορυφορικοί χάρτες Google (full screen):

Το ελληνικό αρχιπέλαγος περιλαμβάνει: ±3.000 νησιά και βραχονησίδες, μόνο τα 227 κατοικούνται. Ακτογραμμή ±12.900 χιλιόμετρα επί συνόλου της χώρας ±19.900 χιλ.
Αυτός είναι "Γνήσιος χάρτης Google' (full screen).  Επιλέξτε 'Satellite' ή 'Map view.Εάν επιλέξετε 'view larger map'  εγκαταλείπετε την ιστοσελίδα μας.