Χάρτης Κορινθιακού Κόλπου Δορυφορικός

     

Η Ελλάδα απο δορυφόρο (κλικ):

Grèce-S satellite view  Grèce-E satellite view  Grèce-N satellite vieux

Δορυφορικός χάρτης Ελλάδας και όλων των Νήσων

Χάρτης Κορινθιακού Κόλπου και χάρτης Ισθμού Κορίνθου. Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια βαθιά είσοδος του Ιονίου Πελάγους πρός Ανατολάς που χωρίζει την Πελοπόννησο από τη Δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.  Στους μεσαιωνικούς χρόνους, ο κόλπος ήταν γνωστός ως Gulf of Lepanto.  Οι Κόλπος της Κορίνθου έχει μήκος περίπου ±105 χλμ, και πλάτος ±30 χλμ, με βάθος ±3 χιλιομέτρων στο κέντρο του.

Ο Ισθμός της ΚΟΡΙΝΘΟΥ συνδέει τον κόλπο της Κορίνθου με τον Σαρωνικό κόλπο προς στο Αιγαίο. Η κατασκευή άρχισε το 1881 και το έργο ολοκληρώθηκε το 1893.  Έχει μήκος 6.350 km, μέγιστο ύψος 80 m, πλάτος στην επιφάνεια 25m και βάθος 8m.  Για την κατασκευή της Διώρυγας έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Γνωρίσετε τα Ελληνικά νησιά με διαφορετικό τρόπο: Απολαύστε μια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό από Αθήνα και επισκεφθείτε με άνεση 4-5 νησιά (διανυκτερεύσεις) σε μια εβδομάδα.   Τα σκάφη μας  -  s/y Atlantis 43 - Οργανωμένα

Δορυφορικοί χάρτες Google:(full screen)

Το ελληνικό αρχιπέλαγος περιλαμβάνει: ±3.000 νησιά,  μόνο τα 227 κατοικούνται. Ακτογραμμή ±12.900 χιλιόμετρα επί συνόλου της χώρας ±19.900 χιλ.
Αυτός είναι "Γνήσιος χάρτης Google' (full screen).  Επιλέξτε 'Satellite' ή 'Map view.Εάν επιλέξετε 'view larger map'  εγκαταλείπετε την ιστοσελίδα μας.